Reuters показало бразильські паспорта лідерів КНДР

Ці паспорти могли використовуватися для поїздок до Бразилії, Японії та Гонконгу

Про головне

Ярина Боринець

Лідер КНДР Кім Чен Ин і його покійний батько Кім Чен Ір в 1990-і роки користувалися бразильськими паспортами, отриманими нелегальним шляхом

Фотокопії документів опублікувало агентство Reuters.

Як розповіли джерела в європейських спецслужбах, ці паспорти подавалися в посольства як мінімум двох західних держав для отримання віз.

Паспорти з фотографіями членів північнокорейської правлячої династії були оформлені на імена Йозефа Пхакит (дата народження - 1 лютого 1983 року) і Іджонга Чои (дата народження - 4 квітня 1940 року). У графі про місце народження в кожному паспорті значиться бразильське місто Сан-Паулу. Також в них проставлені штампи посольства Бразилії в Празі, що датуються 26 лютого 1996 року.

Ці паспорти могли використовуватися для поїздок до Бразилії, Японії та Гонконгу, заявляють джерела Reuters, хоча точних даних про те, чи були видані за цими документами візи, немає.

Міністерство закордонних справ Бразилії заявило, що проводить внутрішнє розслідування у зв'язку з появою копій документів. За словами бразильської сторони, паспорти не виглядають як підробка і дійсно були оформлені на підставних осіб.

"Наявність цих паспортів говорить не тільки про бажання північнокорейських лідерів подорожувати, але і про необхідність мати можливий шлях евакуації з КНДР у разі небезпеки".

співрозмовник Reuters 

Через закритість північнокорейського режиму про пересування його лідерів відомо не так багато. За даними ЗМІ, нинішній глава КНДР Кім Чен Ин в дитинстві відвідував Токіо, а також навчався в міжнародній школі в швейцарському Берні під виглядом сина водія посольства.

Джерело фото

Схожі публікації