У США заявили, що військова допомога Україні не обмежиться поставками Javelin

У минулому році Білий дім схвалив план з надання Україні летальної зброї

Про головне

Ярина Боринець

Спецпредставник держдепу США по Україні Курт Волкер повідомив, що постачання протитанкових комплексів Javelin буде лише частиною військової допомоги Києву

За його словами, США застосують комбінований підхід до того, чи буде це озброєння продаватися Україні або надаватися безкоштовно.

Про це Волкер розповыв у інтерв'ю "Європейській правді".

"Як ви знаєте, за часів адміністрації Обами США також надавали Україні допомогу в сфері безпеки, але діяло чітке обмеження: в ній не повинно бути нічого летального. Адміністрація Трампа зняла це обмеження часів Обами. Це розширює можливості США щодо підтримки України. Так, Javelin будуть частиною такої допомоги, але мова йде про значно більшу. Наша мета - заповнити прогалини в озброєнні української армії, піднявши здатність ЗСУ захищати свою територію "

Курт Волкер, спецпредставник держдепу США

У минулому році Білий дім схвалив план з надання Україні летального зброї, в тому числі 35 пускових установок Javelin. Міністр оборони України Степан Полторак заявляв, що досяг з главою Пентагону Джеймс Меттіс "повного розуміння" з цього питання, і зброя буде передаватися "своєчасно і дуже продумано".

Джерело фото

Схожі публікації