Автор маніфесту проти рівноправності, звільнений з Google, подав на компанію до суду

У серпні видання Gizmodo оприлюднило "маніфест проти рівноправності"

Про головне

Аліна Лісненко

Інженер Джеймс Деймор подав позов до колишніх роботодавців

Чоловік був звільнений з Google після публікації маніфесту проти рівноправності чоловіків і жінок в IT-індустрії, передає Reuters.

У позовній заяві, направленій до суду округу Санта-Клара в Каліфорнії, Деймор і інший колишній співробітник Google Девід Гудман звинувачують інтернет-компанію в дискримінації за кольором шкіри і політичними поглядами.

Позивачі стверджують, що Google не захищає від утисків на робочому місці білих чоловіків, які підтримують президента США Дональда Трампа або дотримуються консервативних політичних поглядів.

Позивачі проти Google просять суд зобов'язати компанію припинити дискримінацію співробітників з консервативними політичними поглядами, а також виплатити їм компенсацію, розмір якої не вказується.

Google розповсюдила заяву, в якій говориться, що компанія чекає можливості представити аргументи на свій захист при розгляді позову Деймора в суді.

"Деймор, Гудман і інші подібні до них були піддані остракізму, принижені і покарані за своє політичне інакомислення і за те, що мали нещастя з'явитися на світло білими і / або чоловіками".

Reuters

Нагадаємо, що у серпні видання Gizmodo оприлюднило "маніфест проти рівноправності", який поширювався серед співробітників Google. Автор тексту, ім'я якого в той момент не було відомо, зокрема, стверджував, що жінки менш здатні до роботи в IT-компаніях, ніж чоловіки.

Через кілька днів після публікації в Gizmodo керівництво Google оголосило, що автор маніфесту - випускник Гарварда Джеймс Деймор, який працював в компанії з 2013 року, - звільнений за порушення корпоративної етики. Деймор в свою чергу тоді пообіцяв подати до суду на колишніх роботодавців.

Джерело фото

Схожі публікації