До редакції Forbes в Казахстані прийшли з обшуком

Зейнулла Какімжанов в 2017 році подав до суду на "Forbes Казахстан" і ratel.kz через серію публікацій про його комерційнудіяльність

Про головне

Ярина Боринець

Співробітники правоохоронних органів прийшли з обшуком до редакції журналу "Forbes Казахстан"

Як повідомляється на сайті видання, співробітників редакції тримають в кабінеті, у них вилучили мобільні телефони. Заступника головного редактора Олександр Воротилов "відвезли в невідомому напрямку".

Одночасно слідчі заходи проводяться в редакції аналітичного порталу ratel.kz. Затримано головного редактора Марат Асипа, його заступника Сапк Мекебаева і оглядача Анну Калашникову, повідомляється на сторінці порталу в Facebook.

Ratel.kz нагадує, що цей портал і журнал "Forbes Казахстан" були вказані в якості відповідачів за позовом колишнього міністра державних доходів Казахстану Зейнулли Какімжанова про захист честі, гідності та ділової репутації.

Суд постановив припинити роботу порталу, 2 квітня редакція ratel.kz планувала оскаржити це рішення. Також "Forbes Казахстан" і ratel.kz суд зобов'язав виплатити 50 мільйонів 200 тисяч тенге на користь Зейнулли і Ільхаліда Какімжанових.

Міністр інформації та комунікацій Казахстану Даурен Абаєв, коментуючи повідомлення про обшук в ЗМІ, заявив "Sputnik Казахстан", що його міністерство "намагається дізнатися додаткову інформацію від правоохоронних органів".

У свою чергу Зейнулла Какімжанов написав у фейсбуці, що звернувся в правоохоронні органи із заявою "про поширення неправдивої інформації та наклепів". Чи пов'язані слідчі дії із заявою Какімжанова, поки не уточнюється.

Зейнулла Какімжанов в 2017 році подав до суду на "Forbes Казахстан" і ratel.kz через серію публікацій про його комерційнудіяльність. У статтях, запевняв Какімжанов, містяться недостовірні відомості і свідомо помилкова інформація. Журналісти, в свою чергу, вказували, що публікації засновані на даних з відкритих джерел. Суд зобов'язав "Forbes Казахстан" і ratel.kz видалити публікації, в тому числі з соцмереж, і виплатити великий штраф.

Джерело фото

Схожі публікації