Проти американських дипломатів на Кубі використали "акустичну атаку" – CNN

У відповідь Вашингтон вислав двох співробітників посольства Куби

Про головне

Оксана Чорна

Американські дипломати в посольстві столиці Куби Гавані постраждали від "акустичних атак"

Про це з посиланням на анонімні джерела в Держдепартаменті пише CNN, передає Meduza.

З кінця 2016 року щонайменше двоє співробітників посольства демонстрували різні симптоми, які нагадували наслідки струсу мозку. Дипломати могли назавжди втратити слух, йдеться у повідомленні.

9 серпня офіційний представник Держдепу Хізер Науерт заявила, що в гаванському посольстві дійсно з кінця 2016 року виявлили "деякі інциденти", які спричинили ускладнення здоров'я у американців. Скільки дипломатів постраждали, вона не уточнила. Причини Держдеп також не розкриває.

У результаті деякі співробітники посольства були змушені покинути Кубу. У відповідь Вашингтон вислав двох кубинських дипломатів. МЗС Куби назвало висилку дипломатів "несправедливою і необґрунтованою" і відкинуло причетність влади країни до проблем зі здоров'ям, на які поскаржилися американці.

У 2015 році США і Куба відновили дипломатичні відносини, які були припинені в 1961 році. У 2016 році президент США Барак Обама відвідав Кубу.

Його наступник Дональд Трамп у червні 2017 року скасував частину рішень попередника, обмеживши можливість для американців відвідувати острів.

Джерело фото

Схожі публікації