У Bloomberg дізналися про плани Apple відмовитися від процесорів Intel

Apple є одним з найбільших замовників Intel

Про головне

Ярина Боринець

Корпорація Apple планує до 2020 року відмовитися від використання процесорів Intel в своїй продукції, замінивши їх на власні

Про це повідомляє "Meduza" з посиланням на Bloomberg.

Проект власного процесора Apple, що носить кодову назву Kalamata, є частиною масштабної стратегії, спрямованої на поліпшення спільної роботи всіх пристроїв, вироблених корпорацією, розповіли співрозмовники агентства. Kalamata, додали вони, поки знаходиться на ранній стадії розробки.

Переклад продукції Apple на нові процесори, додали вони, швидше за все буде проводитися поетапно.

Apple є одним з найбільших замовників Intel. Поставки процесорів для продукції Apple, за даними Bloomberg, забезпечують Intel близько 5% річної виручки.

Після появи повідомлень про те, що Apple планує перейти на власні процесори, акції Intel на біржових торгах подешевшали на 9,2%. До кінця торгової сесії в Нью-Йорку цінні папери частково відіграли втрати і торгувалися по 48,92 долара за акцію, подешевшавши в порівнянні з попереднім днем ​​на 6,7%.

На початку року стало відомо про вразливість в процесорах Intel, якої потенційно можуть скористатися зловмисники, наприклад, для крадіжки паролів. Intel розповсюдила заяву, в якій визнала факт вразливості, вказавши, що вона зачіпає і процесори інших виробників. Тоді акції Intel також значно подешевшали на біржі.

Джерело фото

Схожі публікації