США планують перевести бомбардувальники B-52 на цілодобове чергування

Це станеться вперше з 1991 року

Про головне

Ярина Боринець

Військово-повітряні сили США починають приводити ядерні бомбардувальники B-52 в бойову готовність - вперше після заікнчення «холодної війни» в 1991 році

Про це повідомляє Voice Of America.

Генерал ВПС США Дейвід Ґолдфін розглядає це не як підготовку до якоїсь конкретної події, а як відображення нової реальності у світі і те, як ми можемо забезпечити нашу готовність до можливих дій у майбутньому.

"Це ще один крок у забезпеченні нашої бойової готовності".

Дейвід Ґолдфін, генерал ВПС США

Ґолдфін та інші високопосадовці у сфері оборони наголосили, що наказ про приведення в бойову готовність бомбардувальників ще не надходив, але підготовка вже ведеться в очікуванні такої можливості.

Приведення бомбардувальників В-52 в бойову готовність це лише одне із багатьох рішень перед якими опинилися ВПС у той час, як збройним силам США необхідно бути готовими на зміни в геополітичній обстановці, включно з ядерним арсеналом КНДР, який швидко розвивається, конфронтаційним підходом президента Трампа до Пхеньяна і дедалі потужнішими та активниішими збройними силами Росії.

Ґолдфін, який очолює ВПС і входить до складу Об’єднаного комітету начальників штабів ЗС США, закликає свої військові сили думати про нові способи застосування ядерної зброї як знаряддя стримування, чи навіть у боях.

"Ми вже не живемо у двополярному світі, де є ми і Радянський Союз. Є інші гравці, які мають ядерний потенціал. Ще ніколи не було так важливо переконатися, що ми правильно виконаємо цю місію".

Дейвід Ґолдфін, генерал ВПС США

Джерело фото

Схожі публікації