У Франції прокуратура почала розслідування проти Apple про заплановане старіння айфонів

У грудні 2017 року аналогічне розслідування у Франції було розпочато проти японської компанії Epson

Про головне

Аліна Лісненко

Прокуратура Парижа 5 січня почала попереднє розслідування проти американської компанії Apple, яку підозрюють в запланованому устаревании iPhone

Про це з посиланням на неназвані джерела повідомляє Agence France-Presse, передає "Meduza".

Крім цього Apple також підозрюють в тому, що вона вводила покупців в оману. Відзначається, що розслідування почалося після позову асоціації "Зупинимо заплановане старіння", який був поданий проти французького підрозділу Apple.

За словами представника асоціації Еміля Меньє, це перше в світі кримінальне розслідування проти Apple у справі про заплановане старіння. У грудні 2017 року аналогічне розслідування у Франції було розпочато проти японської компанії Epson.

З 2015 року у Франції заплановане старіння є кримінальним злочином. За це загрожує до двох років в'язниці або штраф до 5% річного обороту.

В кінці 2017 року Apple підтвердила, що дійсно уповільнює роботу старих айфонів. Компанія стверджує, що робить це тільки для того, щоб пристрій не відключався при низькому заряді акумулятора. Після критики таких заходів Apple запропонувала знижку тим, хто захоче замінити акумулятор в старому iPhone.

Джерело фото

Схожі публікації