Книжку Андрія Любки "Карбід" номіновано на престижну премію Angelus

До номінації потрапили троє українських письменників

Про головне

Аліна Лісненко

Андрій Любка, Олексій Чупа та Василь Махно потрапили до номінації літературної премії "Ангелус"

Нагорода Центральної Європи «Ангелус» — літературна відзнака, яку вручають з 2006 року за найкращу прозову книгу, опубліковану польською мовою. Організатором і фундатором є місто Вроцлав. Лауреатом може стати письменник, що походить із Центральної Європи.

Премія вручається у Вроцлаві за найкращі прозаїчні твори авторам, які у своїх текстах звертаються до найважливіших, найбільш актуальних тем сучасного світу, дають поштовх до міркувань і глибокого пізнання інших культур.

Odoo CMS - велика картинка

Нагородою є статуетка авторства вроцлавської різьбярки Еви Россано, а також грошова нагорода. З 2009 року нагороджують також і перекладача книги-лауреата. У випадку, якщо нагороду отримає польський письменник, журі обирає найкращого перекладача однієї з іноземних книг.

З України цього року до номінації "Ангелуса" за найкращу прозову книгу потрапили "Карбід" Андрія Любки, "10 слів про Вітчизну" Олексія Чупи та "Express Venezia" Василя Махно.  

Згадуємо наше інтерв'ю із Андрієм Любкою про книжку "Карбід" під час її презентації на поетичному фестивалі Meridian Czernowitz 2016.

 
 

Схожі публікації