«Українських диверсантів» до 8 листопада залишили в СІЗО Сімферополя

Трьом "українським диверсантам" в Криму продовжили арешт на два місяці

Про головне

Яна Вичавка

Севастопольцям Володимиру Дудці, Дмитру Штиблікову та Олексію Бессарабову, котрих звинувачують у підготовці «диверсій» на території Криму, «Київський районний суд» Сімферополя 7 вересня 2017 року продовжив арешт ще на два місяці, до 8 листопада

Про це повідомила Кримська правозахисна група.

Затримані у листопаді минулого року громадяни України вже 10 місяців перебувають за ґратами.

Нову постанову щодо продовження запобіжного заходу у формі утримання під вартою ухвалила «суддя» Янина Охота.

Як стало відомо Кримській правозахисній групі, усіх трьох фігурантів «справи диверсантів» доправили до «суду» з СІЗО Сімферополя. Засідання суду було відкритим, і родичів пропустили до зали засідання.

Нагадаємо, 4 липня 2017 року «Київський районний суд» подовжив фігурантам справи «українських диверсантів» Володимиру Дудці, Дмитру Штиблікову та Олексію Бессарабову запобіжний захід у форму утримання під вартою до 8 вересня.

Володимира Дудку, Дмитра Штиблікова та Олексія Бессарабова затримали 9 листопада 2016 року в Севастополі. За версією ФСБ, вони є учасниками диверсійно-терористичної групи ГУР Міноборони України.

Кримська правозахисна група заявила, що громадяни України, затримані в Криму з серпня до листопада 2016 року у справі так званих «українських диверсантів» (Євген Панов, Андрій Захтей, Редван Сулейманов, Володимир Присич, Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов, Володимир Дудка, Глеб Шаблій, Олексій Стогній) позбавлені волі за політичними мотивами із порушенням фундаментальних прав і свобод і є політичними в’язнями.

Джерело фото

Схожі публікації