Фігуранта сфабрикованої справи про диверсантів у Криму засудили до одного року та 8 місяців ув'язнення

Також Редван Сулейманов повинен заплатити штраф у понад 3,5 мільйонів рублів

Про головне

Оксана Чорна

Фігуранта сфабрикованої справи про так званих диверсантів в анексованому Росією Криму Редвана Сулейманова засудили до одного року та 8 місяців позбавлення волі та штрафу

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов, передає Громадське. 

"Редвана Сулейманова засудили до одного року і восьми місяців позбавлення волі за частиною другою статті 207 Карного кодексу РФ. Плюс – суд задовольнив позов ТОВ "Морська дирекція" на суму понад три мільйони рублів і позов Севастопольського автовокзалу в районі 400 тисяч рублів! Захист і Редван планують оскаржити незаконний вирок суду". 

Еміль Курбедінов, адвокат

Нагадаємо, Редвана Сулейманова російські силовики затримали в Криму рік тому. На оперативному відео ФСБ він, як і Євген Панов, і Андрій Захтей, Сулейманов "зізнався", що вони українські диверсанти і нібито за наказом Головного управління розвідки та Міноборони готували диверсії.

Пізніше виявилося, що Сулейманова затримали ще в кінці липня, тобто за місяць про повідомлення щодо злочинів, які йому закидають.

У ході слідства, зі слів адвоката Еміля Курбедінова, з’ясувалося, що зв’язку між Сулеймановим та іншими фігурантами "справи диверсантів" – ніякої. Судять за неправдиве повідомлення про мінування аеропорту (плюс збитки, завдані державі – нібито через його повідомлення ФСБ та інші силовики витратили 3 мільйони рублів на перевірку аеропорту і поромної переправи).

Сам Сулейманов у минулому – український військовий, служив у Перевальному, важко переживав блокування частини російськими "зеленими чоловічками". Після анексії виїхав на материкову Україну, звільнився в запас. Жив у Запоріжжі. Під час одного з приїздів до Криму схоплений співробітниками ФСБ Росії.

Джерело фото

Схожі публікації