Уряд затвердив проект будівництва другої черги Дністровської ГАЕС

Будівництво другої черги ГАЕС здійснюватиметься в адміністративних межах Василівської сільської ради Сокирянського району

Про головне

Аліна Лісненко

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про затвердження проекту "Дністровська ГАЕС. Будівництво другої черги ГАЕС у складі гідроагрегату № 4"

"У 2017 році маємо добитися видобутку українського газу + 500 млн кубів, і тут же два агрегати [на ГАЕС], які впровадимо, дають економії 500 млн кубів. Це значить на 500 млн кубів ми будемо менше імпортувати і на 500 більше виробляти своїх енергоресурсів. Це і є енергонезалежність, і ми рухаємося дуже впевнено у цьому напрямку".

Володимир Гройсман

У липні 2016 року було запущено в експлуатацію третій агрегат на Дністровській ГАЕС потужністю 324 МВт. Дністровська ГАЕС забезпечує економію 1 млн тонн вугілля і близько 250 млн кубометрів газу, повідомляє прес-служба КМУ.

Будівництво другої черги ГАЕС у складі гідроагрегату № 4 на Дністровській ГАЕС буде здійснюватись в адміністративних межах Васильківської сільської ради Сокирянського району. 

Схожі публікації