Гори мотлоху, таргани та грибок в історичному районі міста (ВІДЕО)

Чернівчанка перетворила свою квартиру на звалище

Про головне

Юлія Панаетова

З-під завалів сміття у Чернівцях звільняли трикімнатну квартиру

26 червня о 10 ранку на вулицю Щепкіна, 12 (що навпроти Чернівецького національного університету) прибули комунальники, поліція та Інспекція з благоустрою.

 
 
Власниця помешкання Вікторія сама заносила сміття у квартиру. Протягом 10 років сусіди скаржаться на те, що квартира по саму стелю заповнена відходами зі сміттєзвалища. Через це до помешкання стало неможливо потрапити.

«Я живу поверхом вище вже 5 років, але інші сусіди кажуть, що вона цим займається з 90-х років. Тоді були складні часи і вона почала здавати картон та пляшки. Це вже переросло у хворобу. Всередині неможливо дихати, там розмножуються таргани, миші, щурі та інші шкідники. Стіни вкриті грибком, діти та люди з алергією дихають цим смородом, у них погіршується самопочуття».

Василь, мешканець будинку

Odoo CMS - велика картинка

На численні скарги та звернення мешканців будинку відгукнулась Інспекції з благоустрою Чернівецької міської ради.

«На цю сусідку жителі будинку скаржилися протягом 10 років у різні інстанції, всі вони робили відписки. Інспекція взяла на себе відповідальність, домовилась із відповідними службами, отримала висновок Держпромспоживслужби міста Чернівці. Там зазначено, що квартира перебуває у незадовільному стані. Ми організували роботу з приватним ЖКГ, є наказ Департаменту житлово-комунального господарства".

Сергій Обшанський, начальник Інспекції з благоустрою Чернівецької міської ради

За словами Обшанського, минулого тижня провели першу акцію по очищенню квартири від сміття та житлово-побутових відходів. Тоді вивезли 16 кубометрів сміття - 4 трактори.

"Сьогодні буде другий етап, бо в квартирі залишилося близько 32 кубометрів відходів. Працює ПП "Регіон-Центр" у складі 20 чоловік. Після того, як трикімнатну квартиру очистять, буде проведена дезінсекція приміщення".   

Сергій Обшанський, начальник Інспекції з благоустрою Чернівецької міської ради

Odoo CMS - велика картинка

Окрім Вікторії у цій квартирі прописана 94-річна мати жінки. За словами сусіда Василя, мама Вікторії через безлад у квартирі навіть взимку була змушена жити в під`їзді на холодному бетоні.

"Ми поставили їй розкладчку і приносили їжу. Діти бачать все це і ми не знаємо, як їм пояснити, чому ця жіночка лежить на сходах".  

Василь, мешканець будинку

Зараз мати Вікторії знаходиться у важкому стані, не може самостійно пересуватися. Попри це, донька відмовилась давати свій дозвіл на те, аби матір забрали до геріатричного пансіонату. А всіх, хто намагається навести порядок в її оселі, називаэ злочинцями. Вікторія звинувачує сусідів у тому, що вони навмисне провокують її на істерику та хочуть забрати квартиру.

"Це просто сусідський конфлікт. Так що, потрібно грабувати і конфіскувати майно? Я сама все приберу, вони вже винесли все, що могли".

Вікторія, власниця квартири

Odoo CMS - велика картинка

Господиня відмовляється впускати комунальників до приміщення, оберігаючи своє майно. Обіцяє продати мотлох, а сміття викинути.

Зараз у квартирі ще працюють комунальники, до кінця дня квартиру планують повністю очистити і провести дезінсекцію приміщення. 

Фото та відео Юлії Панаетової

Схожі публікації