Сергій Жадан відкрив благодійний фонд

Український письменник допомагає на сході України

Про головне

Аліна Лісненко

Сергій Жадан заснував благодійний фонд для підтримки гуманітарних проектів на сході України

«Ми з друзями розуміємо, що підтримка освіти й культури має бути систематичною й довготривалою, що розвиток гуманітарної сфери фактично визначає, яким буде наше суспільство за п'ять-десять років. Ми хочемо, аби в майбутньому ні в кого не могло виникнути навіть думки про те, що Схід України може протиставити себе решті країни, що Донбас може розглядатись окремо від решти регіонів. Харківщина — це Україна, Донбас — це Україна, і вони потребують сьогодні особливої уваги та нашої спільної роботи на перспективу».

Сергій Жадан, письменник

Створення такого фонду дозволить не тільки систематизувати волонтерську діяльність, але й зробити її більш масштабною і послідовною, пише письменник на своїй сторінці у Facebook.

«За ці два з половиною роки ми не давали підстав сумніватись у прозорості того, що ми робимо, звітуючи за кожну отриману нами копійку. Постараємось і надалі виправдовувати вашу довіру. Оскільки, так чи інакше, благодійний фонд — це ви всі: всі, хто допомагає, всі, хто долучається, всі, хто підтримує й вірить. Нас не так мало, ми можемо дуже багато. Головне — не боятись і не зневірюватись». 

Сергій Жадан, письменник

Найближчі благодійні події фонду будуть присвячені збору коштів для дітей загиблих українських військових.

Джерело фото. 

Схожі публікації