Кабмін виділить 500 млн гривень на розвиток кінематографу

Уряд готовий всебічно підтримувати розвиток вітчизняного кіно

Про головне

Ярина Боринець

Кабінет Міністрів України закладає в проекті державного бюджет на 2018 рік не менше 500 млн грн на проекти розвитку вітчизняного кінематографу

Уряд готовий всебічно сприяти формуванню та ухваленню законодавчих ініціатив, які дозволять створити систему підтримки кіноіндустрії.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками української кіноіндустрії.

"У 2018 році ми передбачаємо 500 млн грн. Це ті кошти, які ми направляємо на підтримку. Але нам, якщо робити, то треба робити добре. Полуміри тут не працюють. Потрібні не тільки кошти. Потрібно запустити систему – законодавчо створити повноцінну систему (розвитку кінематографа) і врегулювати проблеми, які створюють бар’єри такого розвитку".

Володимир Гройсман, прем'єр-міністр України

Голова уряду також відмітив основні цілі КМУ у сфері кіно.

"Чого я хотів би добитися? Більшої прозорості процесу (використання ресурсів), для мене важливо, аби весь процес був прозорим, конкурентним і ефективним. Я підтримую розвиток кінематографа. І, думаю, ми знайдемо повне порозуміння (в процесі підготовки проекту держбюджету - 2018 до другого читання) і визначимо підтримку, аби ми зробили більш серйозний прорив. Для цього є все. Ми можемо стати країною, яка є впливовою і знаковою на мапі світового кінематографа".

Володимир Гройсман, прем'єр-міністр України

Глава Уряду звернув увагу, що деякі законодавчі ініціативи з питань розвитку кіноіндустрії вже напрацьовані і очікують свого обговорення в Парламенті. Саме тому Уряд звернеться до Верховної Ради з пропозицією опрацювати документи.

В Україні діють декілька міжнародних договорів та конвенцій в галузі розвитку та спільного виробництва кіно, зокрема з Францією та Ізраїлем. Ведуться консультації щодо підписання таких угод з Аргентиною та Китаєм, йде підготовка угоди з Канадою. Відбувається інтеграція національного кіновиробництва в європейський і світовий економічний та культурний простір.

Проектом Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» видатки на кіновиробництво закладені на рівні 500,0 млн грн. За рахунок цих коштів планується профінансувати роботу над 80 фільмами.

Джерело фото

Схожі публікації