У Румунії протестують медики - вимагають більшої зарплати

Віорика Денчиле перебуває з робочим візитом у Тель-Авіві

Про головне

Буняк Тетяна

Багатотисячна акція протесту румунських лікарів відбулася перед будівлею уряду Румунії в Бухаресті

Медики вважають необгрунтованим скорочення заробітної плати окремим категоріям працівників сфери охорони здоров'я, повідомляє "Укрінформ".

Акція протесту проводиться у зв'язку з тим, що ми вважаємо необгрунтованим збільшення заробітної плати для одних категорій медиків і істотне скорочення оплати праці медсестер і обслуговуючого персоналу лікарень і поліклінік, - прокоментували протести представники найбільшої у Румунії профспілки працівників охорони здоров'я "Санітас".

Як повідомили лідери профспілкового руху, у зв'язку з тим, що прем'єр-міністр Румунії Віорика Денчиле перебуває з робочим візитом у Тель-Авіві, переговори з представниками протестуючих медиків проводитиме віце-прем'єр з соціальних питань Віорел Штефан. Про результати переговорів поки що нічого не повідомляється.

Учасники протесту вже заявили, що якщо їх вимоги про збільшення зарплати всім без винятку працівникам сфери охорони здоров'я не будуть задоволені, то вони залишають за собою право провести 11 травня аналогічну маніфестацію або оголосити загальнонаціональний страйк.

Джерело фото

Схожі публікації