Облрада Прикарпаття пропонує стягнути з РФ відшкодування репресованим українцям

Депутатська комісія підтримала зверенння та винесла його на сесію облради

Про головне

Буняк Тетяна

Сьогодні, 20 квітня, на засіданні постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади прийняли звернення, яке є частиною інформаційної війни з Росією.

Про це повідомляє "Zik.ua".

Комісія розглянула звернення «Про звернення обласної ради про необхідність судових позовів у міжнародно-правові інституції щодо стягнення з Російської Федерації відшкодування репресованим українцям завданих матеріальних та моральних збитків». 

Автор звернення до Президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана депутат обласної ради, викладач ПНУ Сергій Адамович зазначив, що документ слід розглядати передовсім у моральній та політичній площинах. Як-от декларацію про наміри.

"Радянський режим здійснював злочини проти українців з 1917 до 1991 року. Росія за це не покарана, і це породжує нові злочини. Зрозуміло, що Путін не погодиться на вимоги України про виплату відшкодування репресованим українцям. Тому це перш за все наша декларація, яка містить моральні вимоги. Це наш пазл в інформаційній війні з Росією".

Сергій Адамоіич, викладач ПНУ.

За його словами, Міністерство юстиції повинно предметно займатися втіленням цієї ініціативи – шукати механізми, як її реалізувати. 

Депутатська комісія підтримала зверенння та винесла його на сесію облради.

Джерело фото

Схожі публікації