До перших виборів в ОТГ на Буковині зареєстровано 459 кандидатів у депутати та 14 - на посаду голови громади

Статистика громадянської мережі "Опора"

Про головне

Аліна Лісненко

Територіальні виборчі комісії Чернівецької області зареєстрували 459 кандидатів у депутати та 14 кандидатів на посаду міського та сільського голови

Реєстрація кандидатів відбулася вчасно, у визначений законом термін.

Про це повідомляє Громадянська мережа "Опора".

Згідно з частиною 9 статті 41 Закону України «Про місцеві вибори», територіальна виборча комісія не пізніш як на третій день з дня прийняття документів, але не пізніш як за 23 дні до дня голосування приймає рішення про реєстрацію кандидатів у депутати або про відмову в реєстрації кандидатів, включених до виборчого списку кандидатів у депутати.

До Кіцманської міської ради об’єднаної територіальної громади зареєстровано 235 кандидатів у депутати та три кандидата на посаду міського голови громади.

До Мамаївської сільської ради об’єднаної територіальної громади комісія прийняла рішення про реєстрацію 85 кандидатів у депутати та шість кандидатів на посаду сільського голови.

Острицька сільська виборча комісія зареєструвала 68 кандидатів у депутати до відповідної сільської ради та чотири кандидата на посаду сільського голови громади.

Магальська сільська виборча комісія зареєструвала 71 кандидата у депутати до відповідної сільської ради. На посаду голови Магальської об’єднаної територіальної громади зареєстровано тільки одного кандидата - Олену Нандриш, яка є діючою головою Магальської сільської ради.

Громадянська мережа ОПОРА зауважує, що відповідно до частини 8 та 9 статті 85 Закону України «Про місцеві вибори», якщо голосування проводилося по одному кандидату, то він вважається обраним, якщо за нього подано більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

Крім того, у частині 9 статті 85 Закону йдеться: «якщо до виборчого бюлетеня для голосування у день виборів включено лише одного кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, і за результатами голосування у день виборів він не був обраний відповідно до вимог частини восьмої цієї статті або якщо до виборчого бюлетеня для голосування у день виборів включено двох кандидатів на посаду міського (міста, кількість виборців у якому дорівнює або є більшою ніж 90 тисяч) голови, і жоден з них не був обраний відповідно до вимог частини сьомої цієї статті, територіальна виборча комісія приймає рішення про визнання відповідних місцевих виборів такими, що не відбулися».

До перших місцевих виборів 29 жовтня 2017 року найбільше кандидатів зареєстровано від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»: 89 кандидатів у депутати та один кандидат на посаду голови Кіцманської ОТГ. «Блок Петра Порошенка «Солідарність» висунули 42 кандидатів в депутати та двох кандидатів на посади голів об’єднаних територіальних громад (Кіцманська та Мамаївська ОТГ). Також 42 кандидати у депутати зареєстровано від Радикальної партії Олега Ляшка.

По одному кандидату на посаду голови об’єднаної територіальної громади висунули: Об’єднання «Самопоміч» (Мамаївська ОТГ), «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» (Кіцманська ОТГ) та «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» (Мамаївська ОТГ). Ще вісім кандидатів на посади голів об’єднаних територіальних громад балотуються шляхом самовисування.

Інші політичні сили висунули менше 40 кандидатів в депутати в усі громади Чернівецької області. Зокрема:
- «Народний фронт» – 27 кандидатів в депутати;
- Об’єднання «Самопоміч» – 31 кандидат у депутати;
- «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість»– 30 кандидатів в депутати;
- «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» – 20 кандидатів в депутати;
- Всеукраїнське об’єднання «Свобода» – 37 кандидатів в депутати;
- Аграрна партія України – 34 кандидати в депутати;
- Громадянська позиція – 21 кандидат в депутати»
- «Наш край» – 5 кандидатів в депутати;
- самовисування – 81 кандидатів в депутати.
Odoo CMS - велика картинка

Нагадаємо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора). 

Джерело фото

Схожі публікації