В "Укрзалізниці" провели обшуки

Правоохоронці підозрюють топ-керівників компанії в махінаціях

Про головне

Аліна Лісненко

Обшуки в офісі "Укрзалізниці" 12 квітня проводили у зв’язку зі здійсненням досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактами заволодіння грошовими коштами, які призначалися на ремонт дизельних поїздів, що використовуються під час приміських перевезень

Про це повідомляє "24 канал" з посиланням на ГПУ.

У цьому кримінальному провадженні повідомлено про підозру 14 службовим особам, зокрема 3 особам керівного складу департаментів ПАТ "Укрзалізниця", 4 керівникам афілійованих підприємств, 7 службовим особам залізниці та її філій інших рівнів, йдеться у повідомленні.

"Досудовим слідством, крім іншого, встановлено, що керівники ПрАТ "Дніпропетровський тепловозоремонтний завод" за попередньою змовою із керівництвом регіональних філій "Львівська залізниця", "Південна залізниця", за безпосередньої участі керівництва ПАТ "Укрзалізниця", із залученням ряду фіктивних підприємств, достовірно знаючи, що жодних робіт із модернізації дизельних двигунів М 756 на ПрАТ "ДТРЗ" не проводилось, склали та видали ряд завідомо неправдивих офіційних документів щодо нібито здійснення ремонтів (модернізації) цих дизельних двигунів, які стали підставою для перерахування понад 70 млн. грн. із рахунків ПАТ "Укрзалізниця" на рахунки ПрАТ "ДТРЗ", у подальшому перерахованих фіктивним підприємствам. Колишні керівники ПрАТ "ДТРЗ", яким повідомлено про підозру, визнали, що зазначені операції були безтоварні". 

Андрій Лисенко, речник ГПУ

Під час обшуку правоохоронці планували вилучити оригінали протиправних рішень ПАТ "Укрзалізниця", матеріали щодо погодження змін до фінансових планів регіональних філій, які уможливили скоєння згаданого злочину, документи стосовно руху коштів, передає видання.

"Необхідно наголосити: незважаючи на заяви посадових осіб ПАТ "Укрзалізниця" про зацікавленість у викоріненні протиправних явищ у роботі компанії, здійснення вказаної слідчої дії зумовлене ненаданням у повному обсязі запитуваних документів і тривалим перешкоджанням керівництвом афілійованого підприємства ПАТ "Укрзалізниця" – ПрАТ "ДТРЗ" проведенню перевірки дотримання законодавства органами Державної фіскальної служби України згідно з ухвалою суду". 

Андрій Лисенко, речник ГПУ

Джерело фото

Схожі публікації