Нацполіція затримала групу посадовців на хабарі

Затримання проходили в Одесі, Черкаській, Житомирській та Сумській областях

Про головне

Аліна Лісненко

20 березня проходили затримання посадовців у Одесі, Черкаській, Житомирській та Сумській областях, які отримали понад 80 тисяч гривень неправомірної вигоди

Працівники територіальних управлінь захисту економіки Нацполіції викрили на хабарі сільського голову та директора коледжу на Черкащині, начальника районного сектору ГУ ДМС України у Житомирській області, головного спеціаліста Київської районної адміністрації м. Одеси та головного державного інспектора Держпродспоживслужби в Сумській області, повідомляє прес-служба Нацполіції України.

У Черкаській області працівники обласного управління захисту економіки Нацполіції, Уманського відділу поліції та Уманської місцевої прокуратури затримали сільського голову, а спільно з Військовою прокуратурою Черкаського гарнізону та слідством обласної поліції - директора одного з коледжів.

Голову села затримали в Умані під час одержання 28 тисяч гривень хабара. Вказані кошти він отримав за надання в оренду приміщення за заниженою орендною платою. Директор коледжу, голова тендерного комітету, одержав від суб’єкта господарювання 20 тисяч гривень за безперешкодне перерахування коштів за постачання товарів до навчального закладу.

В Сумської області викрили на хабарництві головного державного інспектора обласного управління Держпродспоживслужби. Фігурант організував злочинну "схему" видачі посвідчень водія без складання відповідних іспитів. Його затримали під час одержання останньої частини неправомірної вигоди. Загалом зловмисник отримав 23 тисячі гривень.

В Одесі посадовець Київської райадміністрації отримав від приватного підприємця 8 тисяч гривень "подяки" за не притягнення його до адміністративної відповідальності за порушення норм у сфері благоустрою території.

Також, 20 березня, правоохоронці затримали начальника районного сектору ГУ ДМС України у Житомирській області. За певну винагороду посадовець прискорював процедуру видачі біометричних паспортів громадянина України для виїзду за кордон. За видачу одного паспорту керівник сектору вимагав 4 300 гривень хабара. Під час одержання вказаної суми фігуранта й затримали.

Протягом 20 березня працівники територіальних управлінь захисту економіки Нацполіції, слідчих підрозділів поліції областей та прокуратур затримали 5 посадовців, які одержали понад 83 тисячі гривень неправомірної вигоди. Відповідно до чинного законодавства фігурантам справ може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років, йдеться у повідомленні.

Фото прес-служби Нацполіції України

Схожі публікації