Міські депутати вимагають у ринку Добробут сплатити борг 400 мільйонів гривень

Директор ринку каже, що це рекет

Про головне

Diana

Після трьохгодинного обговорення депутати міської ради скасували рішення виконкому 8-річної давності.

30 листопада під час сесії депутати Чернівецької міськради зобов'язали Виконавчий комітет скасувати своє рішення від 10.06.2008 р. № 438/11, яким було звільнено ТОВ «Інвест Альянс» від сплати пайової участі у створенні інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Таким чином народні обранці хочуть зобов'язати ТК "Добробут", який нині функціонує на визначеній земельній ділянці, сплатити до бюджету міста заборгованість за 8 років. Натомість керівник "Добробуту" Михайло Прозоровський каже, шо позиватиметься на це рішення до суду.

Odoo CMS - велика картинка

За словами депутата фракції "Рідне місто" Ростислава Білика у 2008 році виконавчий комітет міської ради на чолі з Миколою Федоруком прийняв рішення про те, що ринок "Добробут" не сплачуватиме до міського бюджету 10%, які сплачують інші підприємства міста.

"За ці вісім років, враховуючи ту кількість побудованих магазинів, а їх є понад три тисячі, це становить приблизно 400 мільйонів гривень".

Ростислав Білик, депутат Чернівецької міськради

Керівник ринку "Добробут" Михайло Прозоровський назвав такі заяви нісенітницею та маніпуляціями. І прирівняв відповідне рішення до рекетирства.

"У 2008 році, до 600-річчя Чернівців ми перерахували місту 200 000 гривень, хоча ринок ще не почав будуватись. Звичайно, з часом комплекс розвинувся і дає прибуток. Тому те, що хочуть зробити депутати, є певним грабунком, або рекетом. Мовляв, у нас закінчилися гроші, дайте ще".

Михайло Прозоровський, директор ринку "Добробут"

Фото Максима Козменка. 

 

Схожі публікації