На кордоні з Угорщиною затримали дипломатичний мікроавтобус, що перевозив контрабанду

21 травня дипломат намагався провезти майже 6 000 блоків цигарок до Угорщини

Про головне

Аліна Лісненко

В суботній вечір 21 травня на кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус із "дипломатичними" цигарками.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль.  Контрабандні цигарки намагалися вивезти в Угорщину, як дипломатичний вантаж.

За кермом автомобіля перебував киянин Сергій Ліщишин, чоловік першого секретаря Посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин. За словами Геннадія Москаля, при перетині кордону, чоловік показав дипломатичний паспорт і листа Посольства України, підписаного дружиною, про те, що з 21 по 24 травня мікроавтобус перевозить дипломатичний вантаж, тому не підлягає контролю відповідно до Віденської конвенції.

На разі проводяться слідчі дії правоохоронними органами та внутрішнє розслідування в МЗС.

 

"Службовий собака не вміє читати дипломатичну пошту, тому подав сигнал, що в салоні сигарети. Коли митники почали наполягати на огляді, водій влаштував скандал, а потім намагався ганебно втекти. І сміх, і сльози… Затримали його, знайшли сигарети, все вилучили, склали протокол… Зараз МЗС розбирається зі своїми працівниками, але ж стид який! Це дипломати як-не-як, еліта, бомонд! Ех, на Закарпатті сигарети навіть столичну еліту перетворюють на бариг і рядових контрабандистів…"

Геннадій Москаль, губернатор Закарпатської області.


Схожі публікації