СБУ викрила учасників мережі, яка організовувала провокаційні акції

Спонсорування антиукраїнського угрупування здійснювала Росія

Про головне

Ярина Боринець

Стало відоме ім'я координатора антиукраїнських акцій

СБУ та прокуратура Криму заблокувала діяльність мережі, яка організовувала провокаційні акції.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці встановили, що координація антиукраїнської мережі здійснювалася Артемом Бузілою, який спрямовував вказівки стосовно проведення антиукраїнських заходів безпосередньо з адміністрації російського президента. Фінансування її здійснювалося оточенням колишнього міністра МВС України Захарченка".

прес-служба СБУ

Правоохоронці провели 28 санкціонованих обшуків у Львівській, Закарпатській, Дніпропетровській, Миколаївській та Одеські областях. Вони вилучили докази причетності учасників мережі до екстремістської діяльность, до прикладу, мобільні телефони з відповідною інформацією.

"Виявлено друковані екстремістські агітаційні матеріали, документи із грифом "Для службового користування", які могли бути використані спецслужбами РФ для організації диверсій на одному з режимних об’єктів Нацполіції. Вилучено матеріали з підготовки в одній із країн Європи фейкової міжнародної конференції із погодженим текстом для спікера на підтримку окупації АР Крим і дискредитацією української влади та розцінки на підкуп депутатів місцевих рад за прийняття необхідних російській стороні рішень і звернень до керівництва держави".

прес-служба СБУ

В учасників мережі також вилучили боєприпаси та карти з відмітками стратегічних об'єктів.

Джерело фото

Схожі публікації