НАТО назвало погрози Путіна "неприйнятними і контрпродуктивними"

У відповідь на послання російського президента в Пентагоні оголосили, що не здивовані його заявами і повністю до них підготовлені

Про головне

Ярина Боринець

Північноатлантичний альянс назвав звернення президента Росії Володимира Путіна з погрозами на адресу НАТО неприйнятним і контрпродуктивним

Про це йдеться в заяві офіційного представника НАТО Оани Лунгеску, що надійшов до редакції "Медузи".

За її словами, у відповідь на російську агресію в Україні і нарощування російських військових сил в регіоні від Баренцева до Середземного моря НАТО продовжує дотримуватися подвійного підходу щодо Росії: оборона та стримування в поєднанні з діалогом.

"Ми неодноразово заявляли, що протиракетна оборона НАТО не створювалася для протидії Росії і не спрямована на Росію. Наша ПРО покликана захистити Альянс від балістичних ракет не з євроатлантичного регіону ... Нам не потрібна нова холодна війна або нова гонка озброєнь".

Оана Лунгеску, офіційний представник НАТО

1 березня Володимир Путін виступив з посланням Федеральним зборам, в якому оголосив про створення Росією серії новітніх озброєнь, в тому числі ядерних, що не мають аналогів в світі. За словами президента, нова зброя робить непотрібним американську ПРО і розширення НАТО на Схід.

У відповідь на послання російського президента в Пентагоні оголосили, що не здивовані його заявами і повністю до них підготовлені. Держдепартамент США звинуватив Росію в порушенні договору про ракети середньої і меншої дальності. Президент США Дональд Трамп і канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові висловили заклопотаність словами Володимира Путіна.

Джерело фото

Схожі публікації