У Чернівцях говорили про те, як захистити наші ліси

«Лісова варта» розповіла, як виявити незаконні вирубки

Про головне

Оксана Чорна

23 лютого у Чернівцях волонтери та активісти Всесвітнього фонду природи WWF в Україні провели зустріч із місцевими захисниками природи

Чернівчани, яким небайдужа доля українських лісів мали змогу дізнатися, як діяти у випадку порушень правил лісосік.

Цілі організації – збереження пралісів (зокрема, у Карпатських горах), забезпечення сталого менеджменту лісу, залучення громадськості до охорони лісу.

«Якщо ви підозрюєте, що рубка лісу незаконна, ви маєте право просити працівників показати вам документи, де вказана характеристика рубки. Право доступу до інформації про стан довкілля гарантується ст. 50 Конституції України».  

Андрій Плига, координатор волонтерів WWF в Україні

Odoo CMS - велика картинка

Задля власної вигоди під час начебто законної вирубки лісів відбуваються маніпуляції із площею території, відведеної під вирубку, неточності у визначенні породи дерева, його стану. Так, цілком здорові дерева визначають сухими, і начебто оздоровлюючими вирубками прикривають лісосіки для продажу деревини.

Щоб визначити порушення, будь-хто може скористатися правом доступу до лісозаготівельної документації. Також ви можете перевірити законність вирубки завдяки лісорубного стовпчику – знаку на кутах лісосік, де вказана площа вирубки, вид рубки та ін.

«WWF працює над тим, щоб розбудувати волонтерський рух активістів, які допомагатимуть зберегти ліси в Українських Карпатах. Запрошуємо долучитися до команди всім, кому не байдуже майбутнє природи».  

Андрій Плига, координатор волонтерів WWF в Україні

Odoo CMS - велика картинка

Детальніше про те, як допомогти у боротьбі проти винищення пралісів дивіться за посиланням. 

Фото та матеріал Оксани Чорної

Схожі публікації