Ватикан відновив роботу папської комісії із захисту дітей від педофілів

Комісія буде збирати свідчення людей, які стали жертвами насильства

Про головне

Ярина Боринець

Ватикан відновив роботу папської комісії із захисту неповнолітніх, завдання якої полягає в запобіганні злочинам сексуального характеру проти дітей

Папа римський Франциск призначив дев'ять нових членів комісії, ще семеро людей залишилися з попереднього її складу, термін повноважень якого закінчився в грудні 2017 року. На чолі комісії залишився бостонський кардинал Шон О'Меллі.

До складу комісії увійшли жертви сексуального насильства з боку священиків католицької церкви.

У повідомленні на сайті Ватикану мовиться, що комісія буде збирати свідчення людей, які стали жертвами насильства. Вона повинна представити Папі Римському рекомендації, які дозволять запобігти таким злочинам в майбутньому.

У січні 2018 року візит Папи Римського Франциска в Чилі супроводжувався акціями протесту через його рішення призначити єпископом Хуана Барроса, який нібито покривав злочини священиків-педофілів. Понтифік виступив на захист єпископа, заявивши, що доказів провини Барроса немає.

На початку 2000-х років католицька церква пережила кризу, пов'язану з масовими звинуваченнями проти священиків у розбещенні малолітніх. У США розслідуванням таких злочинів займалися журналісти газети The Boston Globe - в 2015 році про їхню роботу було знято фільм "У центрі уваги".

Джерело фото

Схожі публікації