У Луцькому національному технічному університеті вилучили техніку для майнінгу криптовалюти

Обшук проводився за процесуального керівництва Луцької місцевої прокуратури

Про головне

Аліна Лісненко

У Луцькому національному технічному університеті знайшли та вилучили техніку, яка ймовірно використовувалася для майнінгу криптовалюти

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на прес-службу прокуратури Волинської області.

"Проведено санкціонований судом обшук у приміщенні Луцького національного технічного університету. У ході обшуку виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, флеш-носії та інше обладнання, яке ймовірно використовувалося для майнінгу криптовалюти й було встановлене у одному з приміщень навчального закладу". 

прес-служба прокуратури Волинської області

Обшук проводився за процесуального керівництва Луцької місцевої прокуратури працівниками слідчого відділу Луцького відділу поліції та Поліського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Нацполіції в ході розслідування кримінального провадження про несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем та комп’ютерних мереж (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 361 КК України).

У прокуратурі поінформували, що зараз перевіряється причетність одного з працівників вишу до несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем та комп’ютерних мереж. За місцем проживання працівника також проведено обшук, у ході якого вилучено комп’ютерну техніку.

Фото прес-служби прокуратури Волинської області

Схожі публікації