Депутати Чернівецької облради визнали добровольців учасниками АТО

"За" проголосували більшість обранців

Про головне

Аліна Лісненко

1 грудня на черговій сесії облради в порядку денному було заплановано розглянути 33 питання

На початку засідання слово надали представникам Добровольчої Української Армії. Бійці звернулися до народних обранців не зволікати з визнанням добровольців учасниками бойових дій.

"Я хотіла б, щоб панове депутати оглянулися навколо і побачили всіх тих бійців, які сьогодні прийшли сюди. Спробуйте не просто подивитися, але побачити всіх цих людей".

Анна Рюміна, представниця Добровольчої Української Армії

Odoo CMS - велика картинка

Виступ двох десятків добровольців депутати нагородили аплодисментами. Пізніше при розгляді питання "Про визнання бійцями-добровольцями осіб, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету України" більшістю голосів народні обранці проголосували за визнання. Після атовців до присутніх звернувся лікар Чернівецької обласної клінічної лікарні з листом від імені всіх працівників медичної галузі Буковини. Зокрема, медики закликали обласну раду переглянути компетентність членів комісії та змінити її керівників:

"Звернутися до вас змусила так звана "реформаторська" діяльність деяких членів постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я. З початку року ми не почули й не побачили від комісії бодай якихось кроків для реформи медицини Буковини. Натомість наших колег комісія знеславила на всю Україну".

Odoo CMS - велика картинка

Заява медиків викликала обурення в присутніх членів комісії. Депутат від "Самопомочі" Ольга Кобевко навіть звернулася до заступника обласного прокурора із заявою про приниження її честі та гідності. Голова комісії Ігор Малишевський запевнив, що комісія діє згідно чинного законодавства і порядок, який вона намагається навести у сфері медицини області, логічно викликає невдоволення представників старої системи. Після запальної дискусії, яка перейшла на особисті звинувачення, голова облради Іван Мунтян закликав депутатів продовжити роботу.

Схожі публікації