30 палестинців поранені через сутички з армією Ізраїлю

«Хамас» запустив ракети в місце зіткнення протестуючих

Про головне

Аліна Лісненко

7 грудня понад 30 палестинців були поранені в результаті сутичок з ізраїльською армією на Західному березі і в секторі Гази

Сутички відбулися після рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, повідомляє Радіо Свобода

Протести спалахнули в Йорданії, Тунісі, Пакистані та в інших місцях наступного дня після того, як рішення Трампа порушило давню політику США на Близькому Сході.

На окупованому Західному березі і в секторі Гази, що контролюються палестинським угрупованням «Хамас», щонайменше 31 палестинець був поранений ізраїльськими військовими.

За повідомленнями ЗМІ, деякі демонстранти кидали каміння у солдатів, вигукуючи «Смерть Америці!».

Ізраїльські військові заявили, що їхній танк і літак «націлилися на два терористичні пости» в секторі Гази після запуску ракет в Ізраїль. Одна з ракет вибухнула на півдні Ізраїлю, решта не розірвалися. Відповідальність за запуски взяло на себе угруповання «Хамас» в Газі, йдеться у повідомленні.

Ізраїльські військові заявили, що посилюють війська на Західному березі, оскільки 8 грудня палестинські угруповання закликали провести «день гніву».

Йорданські ЗМІ повідомили, що студенти і викладачі зібралися в декількох університетах, скандуючи гасла, які вказують на «арабську та ісламську ідентичність» Єрусалиму, що вважається святинею для євреїв мусульман та християн.

У столиці Тунісу та інших місцях країни протестувальники розмахували палестинським прапором і плакатами із зображенням єрусалимської мечеті Аль-Акса, третьої за величиною святині ісламу.

У Пакистані десятки прихильників забороненої радикальної організації «Джамаат-уд-Дава» протестували у Пешаварі проти рішення США, спаливши американські та ізраїльські прапори. Інший релігійний рух також провів протест у столиці Ісламабаді.

Джерело фото

Схожі публікації