У представників організації, пов'язаної з УПЦ МП, вилучили зброю

СБУ провела обшуки в представників організації "Радомир"

Про головне

Ярина Боринець

У представників організації "Радомир", яка пов'язана з УПЦ МП, вилучили зброю

Про це після проведених обшуків повідомила прес-служба СБУ.

"11 січня 2017 року співробітники Служби безпеки України в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України, у Запоріжжі провели санкціоновані обшуки у представників проросійської громадської організації "Союз православный "Радомир". Оперативники спецслужби вилучили незареєстровану автоматичну вогнепальну і холодну зброю, значну кількість набоїв, медалі "патріот Росії", проросійську символіку вказаної організації, роздруківки з текстами антиукраїнського змісту".

прес-служба СБУ

У прес-службі також повідомили, що організація "Радомир" надавала "охоронні послуги" деяким представникам УПЦ МП у Запоріжжі. Дії організації призвели до сутичок та масових заворушень у Запоріжжі, області та інших регіонах України.

"Попередньо встановлено і задокументовано, що ГО «Радомир» надавала так звані "охоронні послуги" Запорізькій єпархії Української православної церкви. Окремі представники останньої порушують рівноправність громадян, чим створюють передумови для міжетнічних та міжконфесійних конфліктів. Вони також виправдовують агресивні дії РФ по відношенню до України".

прес-служба СБУ

Нагадаємо, що на початку 2018 року в Запоріжжі священик УПЦ (МП), запрошений ритуальною службою, відмовився провести обряд відспівування дворічного хлопчика, котрий загинув увечері 31 грудня внаслідок падіння на нього 39-річного чоловіка, що вчинив самогубство, вистрибнувши з вікна багатоповерхівки.

Джерело фото

Схожі публікації