У Молдові оновили уряд

В уряді Молдови були здійснені докорінні зміни номінального складу виконавчого органу країни

Про головне

Аліна Лісненко

В уряді Молдови відбулися зміни

Про це заявив координатор правлячої коаліції, лідер Демократичної партії Молдови Влад Плахотнюк, повідомляє Укрінформ.

"Основна увага при проведенні змін у складі уряду була приділена рівню професійної підготовки нових міністрів і віце-прем'єрів, а не їх політичній приналежності. Фактично, йдеться про уряд технократів". 

Влад Плахотнюк

Згідно з оприлюдненими даними, віце-прем'єром з питань європейської інтеграції буде колишній прем'єр-міністр, екс-міністр закордонних справ і європейської інтеграції Юріє Лянке, Міністерство закордонних справ (замість Андрія Галбура) очолить нинішній посол Молдови у Швейцарії Тудор Ульяновський, а Міністерство економіки і інфраструктури - екс-прем'єр Кирило Габурич(раніше цю посаду обіймав Октавіан Калмик).

В крісло міністра юстиції сяде колишній голова Конституційного суду Олександру Тенасе (він посяде місце екс-міністра Володимира Чеботаря), главою Міністерства охорони здоров'я, праці і соціального захисту буде директор центру з переливання крові Світлана Чеботарь (замість Стели Григораш), а міністром сільського господарства, регіонального розвитку і охорони довкілля - ректор Аграрного університету Лівіу Волконович (замість Василя Битке).

Віце-прем'єра з питань реінтеграції, політичного представника на переговорах з Придністровського врегулювання Георгія Балана замінить Кристина Лєсник, йдеться у повідомленні.

Свої посади в уряді зберегли прем'єр Павло Філіп, глава МВС Олександру Жиздан, міністр освіти, культури і досліджень Моніка Бабук, міністр оборони Еуджен Стурза і міністр фінансів Октавіан Армашу.

Плахотнюк відзначив також, що звільнені з посади колишні міністри займатимуться іншими соціально-економічними проектами.

Зміни в уряді були проведені у зв'язку із здійснюваною реформою центральних органів влади. Згідно з процедурою, усі нові кандидатури будуть запропоновані для затвердження президенту Ігорю Додону.

Джерело фото

Схожі публікації