Росія визнана загрозою в Стратегії національної безпеки США

Білий дім опублікував документ Стратегії національної безпеки

Про головне

Ярина Боринець

На сайті Білого дому вийшла оновлена ​​редакція Стратегії національної безпеки США за підписом президента Дональда Трампа

68-сторінковий документ позначає глобальні загрози, які стоять перед країною. На зовнішньополітичній арені такими називаються Росія і Китай, передає Meduza.

"Китай і Росія кидають виклик владі, впливу та інтересам США, намагаючись підірвати американську безпеку і процвітання. Вони сповнені рішучості зробити свою економіку менш вільною і чесною, нарощувати військову міць, контролювати інформацію, щоб придушити суспільство і розширити свій вплив".

із Стратегії національної безпеки США

Крім того, загрозою американцям і їхнім союзникам називаються "диктаторські режими" КНДР та Ірану, а також терористичні організації "Ісламська держава" і "Аль-Каїда".

У документі наголошується, що Китай і Росія посилюють свій вплив на регіональному і глобальному рівні. Зараз вони мають у своєму розпорядженні військові можливості, відмовляючи Америці в період кризи у доступі в найважливіші торгові зони, а в мирний час - ускладнюючи його. На думку уряду, вони оскаржують американську геополітичну перевагу і намагаються змінити міжнародний порядок в свою користь.

Джерело фото

Схожі публікації