"Чорні вівці" відсвяткували День народження в Чернівцях разом з дітьми, малюванням та технологіями (ФОТО)

Дитячому арт-видавництву виповнилось 2 роки

Про головне

Оксана Чміль

За такий короткий період вийшла друком 21 книга

Про книжкові новинки від видавництва та улюблені книжки розповідала головна редакторка «Чорних овець» Христя Венгринюк. Вона запросила до Літературного целанівського центру дітей, аби пофантазувати та намалювати пригоди овечки. 

"Я дуже задоволена, бо моя аудиторія – це дітки, і вони прийшли, і це найважливіше. Ми з ними помалювали, попрацювали, посміялися. Розіграли книжку і найменший глядач виграв її. Наступного року у нас буде нова книга Жадана – його дитяча поезія. Повинна бути дуже-дуже класна. Також повинна бути книга Ерльбруха про тваринок, які кохають один одного, і це теж буде дуже цікаво і дуже мімімішно. Також нова книга Андрія Тужикова –  науково-популярний роман. Розглядається зараз багато проектів, якщо нам дадуть права на них. Ми співпрацюємо із закордонними видавництвами, якщо вони дадуть добро, то книги будуть, якщо ні, то будемо шукати щось інше".

Христя Венгринюк, головна редакторка видавництва "Чорні вівці"

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

На святкуванні Дня народженні видавництва діток розважав і письменник Андрій Тужиков. Журналістам Weche розповів про новий підлітковий роман.

"Нова книга – це підлітковий нон-фікшн про технології, орієнтований на вік від 9 до 14 років, але насправді це дуже умовно. Оскільки є різні підлітки-генії, які свою першу програму написали у 7 років, а в 12 років уже зламали якийсь сервер. Але книга орієнтована на підлітків, на тих, хто цікавиться технологіями, як це все будувалося, починаючи від того, як Блез Паскаль робив свою машину, як Ада Лавлейс написала першу програму, і закінчуючи штучним інтелектом, нейронними мережами та як працює Face ID на iPhone X. Про кібербезпеку також там буде, як зробити найбільш безпечний пароль. Це така історія комп’ютерів, як вчені один одного надихали, як розвивалась інженерна думка, і як ми дійшли від величезних малоефективних комп’ютерів до того, що ми маємо зараз". 

Андрій Тужиков, письменник

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Атмосфера заходу була справді святкова: діти повзали по підлозі, сміялися, показували свої малюнки та розповідали про них. Батьки ж придивлялися до книжок дитячого видавництва, які стали б гарним подарунком під подушку на День Святого Миколая.

Фото Василя Салиги

Схожі публікації