Біля берегів Італії знайшли тіла 26 вбитих жінок

Усі жінки були мігрантками

Про головне

Ярина Боринець

Італійські слідчі органи почали розслідування смерті 26 нігерійських жінок, в основному підліткового віку

Їх тіла були виявлені у Середземному морі.

Про це повідомляє BBC.

Імовірно, загиблі жінки могли бути зґвалтовані і вбиті при спробі перетнути море і дістатися до Європи. У портовому місті Салерно у цій справі вже затримано п'ятьох мігрантів. Раніше туди прибуло іспанське військове судно "Кантабрія" з 375 мігрантами, врятованими в морі.

Більшість загиблих жінок перебували на надувному човні, на якій було ще 64 людини.

Як повідомляють італійські ЗМІ, тіла жінок містяться в морозильній камері корабля. Більшості з них було від 14 до 18 років.

За інформацією газети La Repubblica, основна частина врятованих мігрантів - вихідці з країн Північної Африки: Нігерії, Сенегалу, Гани, Гамбії і Судану. Серед тих, кого вдалося врятувати - 90 жінок (8 з них вагітні) і 52 дитини. Також на борту було кілька громадян Лівії.

За даними італійської правозахисної організації L'Abbraccio, контрабандисти вимагають з кожного мігранта близько 6 тис. Доларів за можливість дістатися до Італії, 4 тис. З яких йде на доставку їх до Лівії.

Багато мігрантів повідомляли про випадки насильства і тортур.

За підрахунками Міжнародної організації з міграції, за рік з Північної Африки до Південної Європи прибули близько 150 тисяч мігрантів, близько 75% з них прибули до Італії по Середземному морю. Понад 2,5 тисячі мігрантів загинули в дорозі.

Мігранти також прибувають до Іспанії, Греції та на Кіпр.

 
 

Схожі публікації