У США попередили про "кібер-халіфат" ІДІЛ

ІДІЛ знаходять прихильників у всьому світі завдяки потужним можливостям у соціальних мережах

Про головне

Аліна Лісненко

Поразка самопроголошеного халіфату "Ісламської держави" не зменшила здатність бойовиків підбурювати до терактів у країнах Заходу через інтернет

Про це повідомляє комітет Сенату США з питань нацбезпеки, передає Укрінформ.

Лора Шиао, виконувач обов'язків директора розвідки в Національному центрі боротьби з тероризмом, заявила, що з січня ІДІЛ завдала або мала причетність до щонайменше 20 ударів по інтересах країн Заходу, йдеться у повідомленні.

За словами Лори, здатність ІДІЛ знаходити прихильників у всьому світі завдяки своїм потужним можливостям у соціальних мережах є безпрецедентною.

"Фізичне знищення халіфату не означає кінець ІДІЛ або інших глобальних терористичних організацій".  

Марк Мітчелл, радник міністра оборони США

Він також додав, що втрата джихадистами території означає, що вони будуть більше покладатися на інтернет і продовжувати надихати "вовків-одинаків" на атаки на людей.

Це новий халіфат у кіберпросторі, зазначив Рон Джонсон, республіканський голова комітету Сенату з питань національної безпеки та комітету з питань справ уряду.

За словами Ніккі Флоріс, заступника помічника директора з боротьби з тероризмом у Федеральному бюро розслідувань, інтернет є основним інструментом для радикалізації, і жодне угрупування ще не було у цьому більш успішним, ніж ІДІЛ.

Джерело фото

Схожі публікації