Саакашвілі підозрюють у співпраці з Курченко - ЗМІ

Прихильники Саакашвілі будують барикади на Костельній

Про головне

Аліна Лісненко

Сергій Курченко фінансував акції протесту "Руху нових сил"

Про це повідомляє ІNSIDER з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

За інформацією, яку повідомили співрозмовники видання, гроші від людей Курченка отримала одна з помічниць Саакашвілі.

Крім того, правоохоронці, начебто, мають записи телефонних розмов з підтвердженням цієї інформації. Інших подробиць джерела поки не повідомляють

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк підтвердив виданню, що звинувачення щодо Саакашвілі стосуються фінансування його акцій "з території Росії, ймовірно, Курченком".

У той же час генпрокурор України Юрій Луценко збирається виступити у Верховній Раді із викривальними матеріалами щодо Міхеїла Саакашвілі. Про це повідомили УП співрозмовники у фракції БПП.

За затриманням Міхеїла Саакашвілі може послідувати його екстрадиція до Грузії, повідомив адвокат Бека Басілія, що захищає його інтереси в грузинському суді, передає УП з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Настільки незаконні дії української влади, що вони цілком можуть екстрадувати Саакашвілі до Грузії, де проти нього в суді ведуться кілька судових процесів". 

Бека Басілія

За словами юриста, зараз в прискореному порядку розглядаються справи в суді про перевищення Саакашвілі службових повноважень. Зокрема, справа про дострокове помилування на посаді президента Грузії чотирьох затриманих співробітників поліції, засуджених за вбивство співробітника банку Сандро Гіргвілані.

"Прокуратура прямо заявила, що до кінця грудня у цій справі буде винесено вирок. Процеси в Україні підозріло збігаються з цим судовим процесом проти Саакашвілі в Грузії".

Бека Басілія

Нагадаємо, 5 грудня на вулиці Костельній у Києві в будинку Саакашвілі правоохоронці проводять обшуки. Самого Міхеїла правоохоронці затримали та посадили в автівку, втім протестувальники її заблокували. 

На вулиці Трьохсвятительській прихильники політика почали зводити барикади, аби унеможливити проїзд авто, в якому силовики вивозять лідера "Руху нових сил". Вони зводять їх із шин, гілок та сміттєвих урн, передає УНІАН.

Odoo CMS - велика картинка

Фото: УНІАН

Директор Департаменту комунікації МВС заявив, що в сутичках на Костельній постраждали декілька цивільних осіб та правоохоронців.

«Декілька осіб, в тому числі правоохоронці, постраждало під час зіткнень. Щойно при нас одна жінка розбила скло поліцейської машини і вона буде затримана за такі дії». 

Артем Шевченко, директор Департаменту комунікації МВС

За його словами, деякі громадяни перешкоджають діяльності ГПУ, які проводять слідчі дії. А в центрі міста достатньо поліцейських і нацгвардійців, аби забезпечити публічний порядок та безпеку.

Фото УНІАН

Схожі публікації