Українську кіноіндустрію звільнили від ПДВ та мита

Порошенко підписав відповідний закон

Про головне

Аліна Лісненко

30 листопада Президент Петро Порошенко підписав закони «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні» і «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні»

За словами Порошенка, ці зміни – продовження підтримки виробництва національних фільмів задля розвитку галузі та інтеграції України в світовий кіно простір, повідомляє Детектор медіа з посиланням на прес-службу Президента.

Законами запроваджується звільнення на п’ять років від оподаткуванням ПДВ та ввізним митом товарів, що використовуються у кінематографії. Також передбачені пільги з ПДВ при дистрибуції, демонстрації, розповсюдженні національних та іноземних фільмів, озвучених державною мовою.

Навесні було прийнято Закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», дія якого вже дала конкретні результати.

«На сьогодні можемо констатувати, що конкретні практичні результати цього Закону ми вже маємо. Якщо в 2013 році кількість глядачів, які відвідували кінотеатр для того, щоб подивитися українські фільми складала близько 190 тисяч за рік, то цього року ми очікуємо цифру, яка значно перевищить мільйон, а в 2016 році це було близько 900 тисяч. В 2016 році було знято і вийшло на екрани 35 нових українських фільмів. Це найбільша кількість за часів незалежності. Конкретний, практичний результат. Причому я маю підстави стверджувати, що цього року ця цифра може бути навіть більше – з впевненістю дивляться в майбутнє і вже закладені підстави для того, щоб робити більше 120 фільмів».  

Петро Порошенко, Президент України

Джерело фото

Схожі публікації