Китайський генерал наклав на себе руки після звинувачень у корупції

Чжан Ян був звинувачений в корупційних схемах

Про головне

Аліна Лісненко

Генерал-полковник Чжан Ян, член Центральної військової ради Китаю і колишній начальник головного політуправління китайської армії наклав на себе руки

Про це повідомляє Громадське з посиланням на газету South China Morning Post.

Видання зазначає, що раніше Чжан Ян був звинувачений в корупційних схемах. Його справу було пов'язано зі справою Го Босюн, колишнього члена ЦК Компартії Китаю і заступника голови ЦВС та ще одного заступника голови ЦВС Сюй Цайхоу. Вони були звинувачені у тому, що за гроші допомагали офіцерам просуватис у кар'єрі.

Китайський суд засудив Го Босюн до довічного ув'язнення. Сюй Цайхоу помер в 2015 році, перебуваючи під слідством. Всі його майно було конфісковано, а сам він посмертно позбавлений військового звання.

Чжан Ян наклав на себе руки ще 23 листопада, проте офіційне повідомлення про його смерть з'явилася тільки 28 листопада. На момент смерті йому було 66 років, йдеться у повідомленні.

Як вказує The Diplomat, з серпня він не з'являвся на публіці. Видання зазначає, що китайське керівництво і особисто Сі Цзіньпін проводять масові кадрові перевірки в китайській армії з метою знизити рівень корупції і послабити вплив військового командування.

Джерело фото

Схожі публікації