«Україна не просто сусід Румунії – це наш друг», - Крістіан-Леон Цуркану

До Чернівців приїхав Надзвичайний та Повноважний посол Румунії в Україні

Про головне

Diana

10 жовтня посол Румунії з місцевими чиновниками обговорив напрямки міжрегіонального транскордонного співробітництва.

21 жовтня буковинські чиновники разом із радниками Сучавської повітової ради підписали договір про реалізацію спільних проектів. Наступним кроком у підготовці роботи став візит пана Крістіана-Леона Цуркану до Чернівців. Тут він зустрівся з губернатором Буковини Олександром Фищуком, головою обласної ради Іваном Мунтяном та мером міста Чернівці Олексієм Каспруком.

Під час зустрічі чиновники говорили про співпрацю, а також про окремі аспекти розвитку та функціонування системи загальної середньої освіти у регіоні в контексті проведення реформи децентралізації.

Текстовий та графічний блок Odoo

«Двадцять років тому Румунія розпочала непростий шлях реформ і ще його не завершила. Ми не можемо запропонувати Україні якусь конкретну модель успіху, адже єдиного шаблону проведення реформ не існує. Втім, ми можемо поділитися своїм досвідом з вирішення проблемних питань, що можливо допоможе вам уникнути помилок, яких свого часу припустилися ми. Україна не просто сусід Румунії – це наш друг. У наших народів багато спільного, зокрема, спільна історія. Саме тому взаємовигідна транскордонна співпраця не лише покращує стосунки між жителями сусідніх регіонів обох держав, але й сприяє гармонізації міждержавних відносин».

Крістіан-Леон Цуркану, Надзвичайний та Повноважний посол Румунії в Україні

Також Крістіана-Леона Цуркану запросили приїхати на Буковину, щоб побачити фестиваль традиційної культури «Буковинська Маланка».

Схожі публікації