Романа Поланскі звинуватили у зґвалтуванні: прокуратура не розгляне заяву

Термін давності для розгляду завершився

Про головне

Ярина Боринець

Прокуратура Берна відмовилася проводити перевірку заяви актриси Ренати Ленгер, яка звинуватила режисера Романа Поланскі у тому, що він згвалтував її у 1972 році

У поширеному прокуратурою заяві, йдеться про те, що термін давності для розгляду по цій заяві закінчився, повідомляє Reuters.

Актриса з Німеччини Рената Ленгер звернулася в правоохоронні органи Швейцарії із заявою про зґвалтування на початку жовтня. Ленгер стверджує, що режисер згвалтував її в лютому 1972 року на швейцарському курорті Гштаад. Актрисі в той момент було 15 років.

У 1977 році режисера звинуватили в згвалтуванні 13-річної Саманти Геймер, яку він нібито запросив зніматися для Vogue і примусив до сексу. Поланскі зізнався в сексуальному зв'язку з неповнолітньою, щоб пом'якшити звинувачення. Однак не чекаючи вироку суду Поланскі покинув США.

Звинувачення в згвалтуванні проти Поланскі також висували актриса з Великобританії і мешканка Каліфорнії. Обидві вони стверджують, що стали жертвами насильства в 16-річному віці.

Правоохоронні органи США кілька десятків років безуспішно намагаються добитися екстрадиції Поланскі. Суди різних європейських країн, де жив режисер, видати його відмовилися.

Через загрозу арешту Роман Поланскі - один з найвідоміших сучасних режисерів - змушений обмежувати своє пересування. Зокрема, він не поїхав на церемонію вручення «Оскара» в Лос-Анджелесі, коли його фільм «Піаніст» завоював три нагороди Кіноакадемії.

Джерело фото

Схожі публікації