У їдальні чернівецької школи виявили кишкову паличку, а в працівників - стафілокок

Дослідження провели після того, як у школі №27 отруїлися 27 учнів

Про головне

Ярина Боринець

Чернівецький обласний лабораторний центр МОН України оприлюднив результати розслідування, яке пояснило причини масового отруєння в Чернівецькій ЗОШ №27

Під час розслідування було проведено 43 бактеріологічних дослідження. Фахівці розглянули зразки продуктів, питної води, сировини, а також обстежили працівників їдальні на стафілокок.

"За результатами лабораторних досліджень у 2-ох пробах готових страв, котлеті та курячій відбивній, виділено бактерії групи кишкової палички, у трьох працівників харчоблоку виділено стафілокок. При лабораторному дослідженні змивів з об’єктів довкілля бактерії групи кишкової палички та стафілокок не виділено".

Чернівецький обласний лабораторний центр МОН України

Рослідування показало, що питна вода відповідає нормам. 

На директора ТОВ "Мега-Крокус", яке організовувало харчування в ЗОШ №27, склали адміністративний протокол і передали до суду. 

За дорученням міського голови Олексія Каспрука батькам дітей, які перенесли харчове отруєння, нададуть матеріальну допомогу. 

Надаємо, що в результаті інфекційного отруєння 27 школярів звернулися до медичних закладів за допомогою. Двох учнів госпіталізували, а іншим школярам призначили амбулаторне лікування. Усі діти - учні початкових класів.

Джерело фото

Схожі публікації