Поліція викрила міжнародну злочинну групу, прибуток якої складав півмільйона щомісячно

Зловмисники займалися організацією надання послуг інтимного характеру

Про головне

Ярина Боринець

Встановлено, що зловмисники підшуковували дівчат для клієнтів з України та кількох східних країн, які у подальшому надавали послуги інтимного характеру за грошову винагороду

Трьох організаторів злочинної групи поліцейські затримали у порядку статті 208 КПК України. 

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Оперативники Управління по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми у місті Києві викрили мешканців Києва 28, 29 та 32 років, які організовували надання послуг у сфері секс-індустрії. У межах розпочатого кримінального провадження за ст. 303 (Сутенерство) КК України, поліцейські провели комплекс оперативних заходів, за результатами якого задокументували достатньо доказів діяльності злочинної групи.

Артем Крищенко, начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми повідомив, що оперативники встановили, як учасники злочинної групи підшукували та вербували дівчат для надання послуг інтимного характеру за грошову винагороду. Зв’язок з клієнтами організатори тримали через закриті групи у соціальних мережах, а рекламні повідомлення розміщували на сторінках у мережі Інтернет.

«Послуги» надавалися за попередньою домовленістю. Дівчата за замовленням клієнтів виїжджали до дорогих готелів Києва, Київської області. Крім того, організатори домовлялися за виїзд дівчат за кордон, де клієнти сплачували за переліт, розміщення та «послуги» повій. За оперативною інформацією вартість години таких послуг в Україні сягала близько 500 доларів США, за кордоном – від тисячі доларів США.

Артем Крищенко також повідомив, що учасники групи отримували щомісячний прибуток у розмірі від 500 тисяч гривень. Отримані гроші зловмисники розподіляли між собою.

Поліцейські провели одночасно чотирнадцять санкціонованих обшуків у Києві, Запоріжжі та Київській області.

За їх результатами вилучено чорнову бухгалтерію, банківські картки, готівку та інші докази причетності учасників злочинної групи до вчинення злочину.

18 жовтня поліцейські затримали трьох організаторів у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Джерело фото

Схожі публікації