Кабмін: до 2020 року 11% енергії в Україні добуватимуть з відновлювальних джерел

Найбільша частка енергогенерації припадає на атомні та теплові електростанції

Про головне

Буняк Тетяна

Кабінет міністрів України планує наростити обсяги виробництва електроенергії з відновлювальних джерел у понад 4 рази — до 11% в загальній структурі енергоспоживання

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає "Громадське".

"Наша мета — до 2020 року досягти 11% використання відновлювальних джерел енергії у кінцевому енергоспоживанні. І ці амбітні цілі ми маємо досягти".

Геннадій Зубко, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України

Наразі вітрові та сонячні електростанції продукують близько 2,6% енергії. Найбільша частка енергогенерації припадає на атомні та теплові електростанції.

Раніше в Ощадбанку розпочали кредитувати встановлення індивідуальних сонячних та вітрових електростанцій домогосподарствами.

З початку 2018 року кількість сонячних електростанцій в Україні зросла на 13%. Так, за даними Кабміну, за січень-березень 2018 року в Україні ввели в експлуатацію стільки ж сонячних електростанцій, скільки за половину 2017 року.

Раніше в уряді анонсували будівництво сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні. Там вважають, що зможуть перетворити зону відчуження на "найбільш інноваційний майданчик у світі".

Також у державному Укренерго анонсували будівництво енергоакумулюючих станцій загальною потужністю 2,5 гігават енергії. Необхідність у будівництві акумуляторів пояснюють зростанням частки генерації електроенергії з відновлювальних джерел.

Джерело ілюстрації

Схожі публікації