У бюджеті-2018 пропонують збільшити фінансування ВР на півмільярда гривень

У 2018 році на апарат парламенту пропонують витрати 1,67 мільярда гривень

Про головне

Яна Вичавка

У проекті бюджету на 2018 рік запропоновано збільшити витрати на фінансування Верховної Ради майже на півмільярда гривень

Про це йдеться у тексті проекту державного бюджету-2018, зареєстрованому у Верховній Раді та оприлюдненому на сайті парламенту, передає Hromadske.

Так, у бюджеті поточного року фінансування апарату парламенту передбачено у розмірі 1,22 мільярда гривень, натомість у проекті бюджету-2018 на ці потреби пропонуються витрати у розмірі 1,67 мільярда гривень.

Зокрема видатки на здійснення законодавчої діяльності Ради пропонують збільшити на 272 мільйона гривень, а матеріально-технічне забезпечення парламенту – на 175 мільйонів гривень.

Також, згідно документу фінансування Кабміну пропонують збільшити на на 327 мільйонів гривень. У бюджеті поточного року витрати на утримання Кабміну складають 1,18 млрд гривень. Натомість у проекті бюджету-2018 на ці потреби передбачено 1,50 млрд гривень. Зокрема пропонується збільшити фінансування Секретаріату уряду на 224 млн гривень, матеріально-технічне забезпечення на 84 млн гривень, державну аудиторську службу на 98 млн гривень, натомість витрати на державне агентство електронного урядування пропонуються зменшити на 98 млн гривень.

18 вересня спікер Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що парламентарі на цьому тижні мають намір розглянути судову, пенсійну, медичну реформи та провести представлення бюджету на 2018 рік.

Джерело фото

Схожі публікації