Росія не змогла ввезти в Україну понад 200 книжок за 2017 рік

Держкомітет телебачення і радіомовлення посилається на національну безпеку

Про головне

Ярина Боринець

Держкомітет телебачення і радіомовлення станом на 1 січня 2018 року видав 221 відмову на ввезення видавничої продукції до України з території Російської Федерації

Про це повідомляє "Укрінформ".

"В умовах інформаційної війни держава не має права закривати очі на засилля російської видавничої продукції, що загрожує національній безпеці. З 1 січня 2017 року набув чинності закон щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту. Було запущено механізм контролю за виданнями, які ввозяться на територію України з держави-агресора (Російської Федерації, - ред.), тимчасово окупованих територій України. Станом на 1 січня 2018 року суб'єкти господарювання отримали дозволи на ввезення майже 9 тисяч найменувань видавничої продукції. Водночас надано 221 відмову. З них - 21 на підставі негативних висновків екерної ради Держкомтелерадіо у зв'язку з невідповідністю видань критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена на території України".

Олег Наливайко, голова Держкомтелерадіо

За даними Державної фіскальної служби, ввезення видавничої продукції з Російської Федерації до України в другій половині 2017 року порівняно з аналогічним періодом 2016 року за товарною масою та вартістю зменшилась майже на половину. Так, вартість всієї легальної російської книжкової продукції, яка заходила на український ринок, торік не перевищувала 1,5 мільйони доларів США. Тоді як до початку вторгнення РФ на територію України цей показник становив понад 30 мільйонів доларів США.

Джерело фото

Схожі публікації