НАБУ продовжило співпрацю з ФБР ще на 2 роки

НАБУ та ФБР викриватиме міжнародні відмивання коштів, хабарництво та корупцію високопосадовців з України

Про головне

Аліна Лісненко

Національне антикорупційне бюро України та Федеральне бюро розслідувань США (відділ по боротьбі з міжнародною корупцією) впродовж наступних двох років співпрацюватимуть у розслідуваннях, які пов’язані з викриттям міжнародного відмивання коштів, хабарництвом та корупцією високопосадовців з України, а також поверненням активів міжнародними засобами.

Такі наміри зафіксовані у Меморандумі про взаєморозуміння між НАБУ та ФБР, який 29 червня підписали Директор Бюро Артем Ситник та начальник відділу кримінального підрозділу ФБР Метью Мун, повідомляє прес-служба НАБУ.

Меморандум є продовженням співпраці, започаткованої торік, коли в червні 2016 року відомства домовились про допомогу один одному. Завдяки співпраці ФБР і НАБУ, співробітники Управління спецоперацій Бюро мали можливість пройти тренування навичок володіння зброєю в умовах фізичних та психічних навантажень, швидкості та влучності стрільби, тактичної підготовки, ідентифікації реальної цілі, визначення потенційної загрози, ухвалення грамотних тактичних рішень у стресових ситуаціях, йдеться у повідомленні.

У рамках новоукладеного Меморандуму між НАБУ та ФБР сторони обмінюватимуться інформацією, проводитимуть навчання та реалізовуватимуть спільні напрацювання у сфері розслідування корупційних злочинів. 

Джерело фото

Схожі публікації