У Латвії прискорюють переведення шкільної освіти на латиську мову

Мовою середньої освіти в Латвії має бути державна латиська мовою

Про головне

Яна Вичавка

Прем'єр-міністр Латвії Маріс Кучінскіс вважає, що питання про переведення середньої освіти в країні на державну – латиську – мову має бути вирішене до лютого 2018 року

Мовою середньої освіти в Латвії має бути державна латиська мовою, і питання переведення на неї всіх шкіл має бути вирішене до лютого 2018 року. Про це 10 жовтня заявив прем'єр-міністр Латвії Маріс Кучінскіс, повідомляє 5 канал, посилаючись на видання DW.

На його думку, у правлячій коаліції немає сумнівів у тому, що освіту в Латвії треба отримувати латиською, тому що конкуренцію на ринку праці витримають лише ті, хто добре знає цю мову.

"Водночас важливо, щоб це питання не стало інструментом у передвиборчій кампанії, тому дискусії мають відбутися у визначені терміни – до лютого чи березня наступного року". 

 Маріс Кучінскіс, Прем'єр-міністр Латвії  

Напередодні, 9 жовтня, правляча в Латвії коаліція підтримала поступовий перехід середньої освіти на державну мову. За словами міністра освіти країни Карліса Шадурскіса, з 2020/2021 навчального року всі загальноосвітні предмети в середніх школах планують викладати суто латиською мовою. Втім, у школах національних меншин буде збережено можливість вивчати мовами цих меншин рідну мову, літературу та предмети, пов'язані з культурою та історією.

Джерело фото

Схожі публікації