Суд дозволив вилучити у російського Мегафона інформацію про кібератаки на Мінфін України

Деякі IP-адреси, з яких здійснювалися DDOS-атаки, належать провайдеру телекомунікаційних послуг Мегафон

Про головне

Яна Вичавка

Печерський районний суд Києва дозволив Національній поліції України вилучити у російської компанії Мегафон інформацію про IP-адреси громадян у справі про DDOS-атаки на сайт Міністерства фінансів 30 грудня 2016 року - 1 січня 2017 року

Про це йдеться в матеріалах суду, передає Новое Время, посилаючись на Українські новини.

Згідно з матеріалами клопотання, з 20:00 30 грудня 2016 року до 9:00 1 січня 2017 року невідомі, діючи за попередньою змовою, вчинили несанкціоноване втручання у роботу зовнішнього сайту Міністерства фінансів України (minfm.gov.ua) у вигляді DDOS-атаки.

Це підтвердив провайдер Інфоком, з яким укладено договір про надання послуг по захищеному доступу до Інтернету.

Нацполіція встановила, що деякі IP-адреси, з яких здійснювалися DDOS-атаки, належать провайдеру телекомунікаційних послуг Мегафон, офіс якого знаходиться в Москві.

Суд задовольнив клопотання і надав Нацполіціі і компетентним органам Росії на підставі запиту про надання міжнародної правової допомоги дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів Мегафона, з можливістю їх вилучення.

Зокрема, суд дозволив вилучити інформацію про осіб, яким було надано в користування IP-адреса 83.169.208.87 в період про DDOS-атак.

Джерело фото

Схожі публікації