Кращим вчителем в Україні став Пауль Пшенічка (ВІДЕО)

Кращим учителем України обрали 71-річного викладача фізики й астрономії

Про головне

Яна Вичавка

Він починає свої уроки фізики не з формул, законів або задач, а з простих дослідів чи запитань

Журналісти 5 каналу поспілкувалися з учителем-легендою міста Чернівці Паулем Пшеничкою. Відомий фізик вже багато років працює у ліцеї №1.

"Ви замислювалися коли-небудь, чому небо синє? Мабуть, ні. Більшість людей над цим не замислюються. І от серед цих усіх учнів в декого виникне бажання знайти відповіді на ці запитання". 

 Пауль Пшенічка, викладача фізики й астрономії

Вчитель запевняє, щоб на укроках експерименти робили самі учні. Такі роботи школярі успішно захищають на всеукраїнських та міжнародних конференціях.

"Ми на ТЮФ робили – це турнір юних фізиків, що за допомогою зрідженого азоту потрібно було актрису на сцені заховати. Я хотів би зробити цей дослід наяву". 

 Дмитро Ващенко, учень

Замість стандартного шкільного формату уроки перетворюються на суцільне цікаве дослідження, співавторами якого стають самі учні, говорить журналіст.

"Тих учнів, які цікавляться більше, я з ними завжди займаюсь після уроків. Незалежно від того, платять за це чи ні. Наприклад, цього року ми їхали у Штутгарт. 5 наших чернівецьких учнів завоювали шість медалей, а наша українська команда загалом (10 учнів) – 9 медалей". 

Пауль Пшенічка, викладача фізики й астрономії

Завдяки своєму методу вчитель став почесним членом Лондонського інституту фізики, а також переміг на українському етапі конкурсу Global Teacher Prize, завоювавши звання "Кращий вчитель України".

Переможець отримає 100 тисяч гривень та візьме участь у світовому етапі конкурсу Global Education and Skills Forum 2018 у Дубаї, де мають обрати кращого вчителя у світі, йдеться у повідомленні.

 
 

Схожі публікації