Проти голови каталонської поліції відкрили справу за підривну діяльність

Хосеп Луїс Траперо надаватиме свідчення за підозрою у вчиненні злочину з метою підривної діяльності

Про головне

Яна Вичавка

Верховний суд Іспанії викликав голову поліції Каталонії Хосепа Луїса Траперо, щоб він надав свідчення за підозрою у "вчиненні злочину з метою підривної діяльності"

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на Reuters.

"Суддя Верховного суду Кармен Ламела також викликала до суду заступника керівника поліції Терезу Лаплану, голів громадянських груп за незалежність Omnium Cultural та Каталонської національної асамблеї (ANC) Жорді Куіксарта та Жорді Санчеса". 

Reuters

За даними AFP, звинувачення стосуються протестів у Барселоні 20 та 21 вересня після того, як сили національної безпеки провели рейди в урядових офісах Каталонії через референдум про незалежність автономії.

Такі дії правоохоронців викликали масові протести, а Мадрид звинуватив каталонську поліцію у тому, що вона залишалася осторонь.

Представник суду заявив, що чотирьох підозрюваних звинувачують "у вчиненні злочину з метою підривної діяльності... у зв'язку зі зборами та демонстраціями, здійсненими з метою примусового перешкоджання владі та офіцерам виконувати свої обов'язки".

Як зазначається, відповідні правопорушення караються терміном ув’язнення до 15 років, якщо вони вчинені представником влади.

Джерело фото

Схожі публікації